Ons uniek proces voor een nóg betere smaakbeleving

Op zoek naar pure ijsmixes, heerlijk van smaak en zonder bewaarmiddelen? No problemo! Om de balans tussen houdbaarheid en een premium smaakbeleving te garanderen, maken we onze ijsmixes volgens een bijzonder proces: High Pressure Processing (HPP) of hogedrukpasteurisatie.

Voedselveiligheid

Lange bewaartijd

Premium smaak

Hogere voedingswaarden

Geen bewaarmiddelen

Hoe werkt High Pressure Processing?

In tegenstelling tot de klassieke pasteurisatie- en sterilisatieprocessen die gebruik maken van hitte, is HPP een niet-thermisch proces. De verpakte producten worden in vaten verzameld en enkele minuten in de HPP-unit geplaatst. Daarin zorgt hoge waterdruk ervoor dat bepaalde micro-organismen geïnactiveerd worden, wat de bewaartijd en voedselveiligheid van de Cupple IJsmixes verhoogt.

Wat zijn de voordelen van High Pressure Processing?

Het is bewezen dat hogedrukpasteurisatie net zo goed werkt om voedselveiligheid en bewaartijd te verhogen als pasteurisatie door verwarming. Omdat er geen hitte aan te pas komt (de temperaturen van een HPP-unit zijn slechts 5 tot 20 °C), blijven smaken en vitaminen wél bewaard. Double win!

De Cupple IJsmixes zijn daarom puurder van smaak en hoger in voedingswaarden. Zonder gebruik te moeten maken van chemische bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen bieden we jou yummy ijs van de hoogste kwaliteit aan.